Isteriile copilului tău- De ce?

isteriiAi avut ocazia să obesrvi un copil în timp ce își desfășoară isteriile de temut? Eu da. Și nu mi-a plăcut. De ce încep copii să producă istericale? 

Începând de la prima zi de viață bebelușul tău a fost pe primul loc; ai fost atentă la fiecare sunet sau gest al bebelușului încercănd a ghici ce are nevoie. Ai făcut tot posibilul ca prichindelul tău să se simtă confortabil și iubit. Mulți părinți apelează chiar și la Ferratum pentru a-i oferi tot necesarul. Dar din păcate vine vremea apropiindu-ne de împlinirea a 2 anișori cănd copilul are nevoie să învețe că nu este el buricul pământului și trebuie să asculte de cineva. Această perioadă poate fi destul de stresantă pentru ambii părinți.

Motivele pentru care copilul tău apelează la o așa măsură țipătoare pot fi nenumărate. Motivul principal însă este sentimentul de abandon. Copilul tău simte că nu îi mai sunt satisfăcute toate nevoile în momentul dorit. El percepe acest lucru ca un abandon al părinților.hiszti Dar nu e nevoie de îngrijorări, nu va râmăne cu traume. Atunci cănd își dă seama că nu mai este el prințișorul/prințesa familiei care este servit necondiționat, încearcă să-și recucerească acest beneficiu. Spre mirarea noastră copii au o sumedenie de metode pentru a-și atinge scopul.

De multe ori dacă înțelegem motivul/motivația unui gest ne este mai ușor să o acceptăm sau să o rezolvăm. Sper că azi am reușit să vă fac să vă înțelegeți mai bine copilul isteric.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s