Maturizarea prea rapidă

Maturizarea prea rapidă

Maturizarea prea rapidă este o problemă des întâlnită în zilele noastre, cauzele fiind deseori greu de identificat. După cum probabil știți, pubertatea își face apariția în viața fetelor între 8 si 13 ani și între 9 si 14 ani în cazul băieților.

Există și cauze în care pubertatea începe înaintea de atingerea vârstei minime, caz în care putem vorbi despre pubertatea precoce. Deși exista cazuri extrem de rare în care putem vorbi despre o boala, în general cauzele maturizării timpurii sunt greu de identificat și de asemenea neimportante.

Felul în care se manifestă pubertatea în cazul ambelor sexe este bine cunoscut de fiecare dintre noi. În cazul băieților putem vorbi despre dezvoltarea organelor genitale, apariția părului facial și o evidentă îngroșare a vocii.

Fetelor li se vor dezvolta sânii, acesta fiind unul dintre primele semne ale pubertății, după care și menstruația își va face apariția după un timp de câțiva ani de la apariția primelor simptome. Deși există cazuri în care maturizarea prea rapidă își face apariția, nu există remedii clare pe care să le aplicați în creşterea copiilor pentru a preveni acest lucru.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s